Det har regnat hela dagen så jag passade på att göra hel kyckling med tomatsås till middag.
- Ta en hel kyckling, lägg i en ugnssäker form.
- Dela plommon-/babytomater i tu
- Skär en lök
- Skala 5 klyftor vitlök
- Skiva en citron
Stoppa kycklingen med lite blandat av ingredienserna, resten lägger du som säng till kycklingen i formen.
Lägg den stoppade kycklingen på bädden och ringla över olja eller kockens smör.
Krydda med cayennepeppar, kycklingkrydda och pepparmix.
Släng in i ugnen på 175℃ i ca 2 timmar, beroende å kycklingens storlek.
Sås:
En burk finkrossade tomater töms i en kastrull. Krydda med svartpeppar, paprika, timjan och vitlök. Salta även om så önskas, jag gjorde det inte eftersom Fabian också ska äta.
Tillsätt ca 0,5 dl grädde och 1 msk creme fraiche. Koka upp.