Header Image

Livet som Nettan

Jag, en brud från Norrland född -88 som går min egen väg i livet. Bor för tillfället i Sundsvall med fästmannen och sambon Daniel. Tillsammans har vi sonen Fabian, född 1:a juli -15 och två katter. Jag är mammaledig och deltidsarbetande som försöker ta mig tillbaka till arbetslivet, sakta men säkert. Jag har efter en tids övervikt börjat med LCHF, som första gången 2014 hjälpte mig att gå ner 25 kg. Nu efter graviditeten är jag tillbaka på spåret igen och har tappat ca 45 kg. LCHF har verkligen hjälpt mig att få mer energi och må bättre i mig själv. Jag skriver om min vardag, om bebis, lite mat och viktinspiration och även lite utflykter, musik och konserter. Jag välkomnar Dig att följa med, i en del av mitt liv - Enjoy Your Life and Make Every Day Count!

Low Carb Köttfärsbiffar!

Publicerad,

Ännu en rätt som gör sig själv – I love it! 

Du behöver:

  • 1,5 kg köttfärs
  • Ca 2 dl grädde
  • 1 stor lök
  • 1 stor, eller 4 små, vitlök
  • 2 paprikor
  • 2 morötter (kan uteslutas vid strikt lchf)
  • 2 burkar krossade/passerade tomater
  • Ca 1 dl olja

20170115_171650

  • Slå på ugnen, 220 grader
  • Hacka lök & paprika
  • Riv morötterna
  • Lägg köttfärsen i en stor bunke tillsammans med lök, paprika och morötterna.
  • Pressa ner vitlöken, salta och peppra, tillsätt grädden och blanda noga!
  • Gör tjocka biffar i valfri form och lägg ut på en plåt.

20170115_174311 20170115_174320

  • Töm tomaterna i en kastrull
  • Tillsätt oljan och krydda. Jag använde salt, peppar, timjan, chili och lite oregano.
  • Blanda och värm upp innan du häller såsen på plåten med biffarna

20170115_174336_001 20170115_174929

  • In i ugnen, i mitten, 220 grader i 45-60 minuter.

20170115_215425 20170115_215404Serveras förslagsvis med en fräsch sallad, broccoli, mozzarella eller eget tillbehör.

Godkänt av mig och barn, tummen upp för dessa biffar!

20170115_184849 20170115_184859

Hoppas det ska smaka! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *