Ännu en rätt som gör sig själv – I love it!
Du behöver:
- 1,5 kg köttfärs
- Ca 2 dl grädde
- 1 stor lök
- 1 stor, eller 4 små, vitlök
- 2 paprikor
- 2 morötter (kan uteslutas vid strikt lchf)
- 2 burkar krossade/passerade tomater
- Ca 1 dl olja
- Slå på ugnen, 220 grader
- Hacka lök & paprika
- Riv morötterna
- Lägg köttfärsen i en stor bunke tillsammans med lök, paprika och morötterna.
- Pressa ner vitlöken, salta och peppra, tillsätt grädden och blanda noga!
- Gör tjocka biffar i valfri form och lägg ut på en plåt.
- Töm tomaterna i en kastrull
- Tillsätt oljan och krydda. Jag använde salt, peppar, timjan, chili och lite oregano.
- Blanda och värm upp innan du häller såsen på plåten med biffarna
- In i ugnen, i mitten, 220 grader i 45-60 minuter.
Serveras förslagsvis med en fräsch sallad, broccoli, mozzarella eller eget tillbehör.
Godkänt av mig och barn, tummen upp för dessa biffar!
Hoppas det ska smaka!