Header Image

Livet som Nettan

Jag, en brud från Norrland född -88 som går min egen väg i livet. Bor för tillfället i Sundsvall med fästmannen och sambon Daniel. Tillsammans har vi sonen Fabian, född 1:a juli -15 och två katter. Jag är mammaledig och deltidsarbetande som försöker ta mig tillbaka till arbetslivet, sakta men säkert. Jag har efter en tids övervikt börjat med LCHF, som första gången 2014 hjälpte mig att gå ner 25 kg. Nu efter graviditeten är jag tillbaka på spåret igen och har tappat ca 45 kg. LCHF har verkligen hjälpt mig att få mer energi och må bättre i mig själv. Jag skriver om min vardag, om bebis, lite mat och viktinspiration och även lite utflykter, musik och konserter. Jag välkomnar Dig att följa med, i en del av mitt liv - Enjoy Your Life and Make Every Day Count!

Regn och hemmagjord barnmat

Publicerad,

Det har regnat hela dagen, sååå tråkigt. 

Så Fabbes mormor kom och myste lite på förmiddagen innan vi bestämde oss för att åka på Birsta och luncha lite. Thaimat, as usual. Kyckling, röd curry och fläsk med svartpeppar och lök. Sjukt gott! Strosade runt lite och kunde helt enkelt inte motstå frestelsen att handla till lilleman. En mjukisoverall, svart som det står Rock Star på, och jeans med hängslen. Allt från Åhléns. Stammisen på Åhléns barnavdelning. Köper nästan allt till Fabbe där. Vi kom hem och han åt lite, idag serverades det en av hans favoriter. Stompad avokado med päron. Kanonlunch till den lilla och så enkelt att göra. Blev inspirerad av svägerskan Emelina som hade lagt ut tips på deras barnmat så här kommer vår snabblunch:

Jag tar en mogen avokado, delar och gröper ur. Sedan stompar jag den bara med en gaffel. Beroende på vilket päron man väljer kan man behöva använda en stavmixer eller koka upp det för att få till det. Men jag tar potatisskalaren och gör bitar med. Eller bitar och bitar det blir små platta avlånga bitar. Som det blir med en potatisskalare helt enkelt. Och stompar då även de med gaffeln. Sedan är det bara att blanda ihop och ge! För oss räcker detta till två portioner. Ibland har jag en skvätt rapsolja i också, för magens skull.

IMAG0625

IMAG0618IMAG0621IMAG0623

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *