Ett tag gjorde jag färskt bröd varje morgon.
Och för någon dag sedan gjorde jag det igen. Microbröd ger dig färskt bröd varje morgon och det tar endast ca 3 minuter. Jag hade glömt hur gott det är med en mjuk smörgås med rejält med smör, rökt skinka och kokt, skivat ägg.
Oh my god! Jag har alltid varit ett mack-monster. Jag skulle kunna leva på enbart smörgåsar utan problem. Dock försvann det problemet rätt kvickt då jag började med lchf. Från början sökte jag inte ens substitut. Jag finner det som enklare att bli av med suget efter något genom att helt enkelt äta något helt annat eller äta ingenting alls.
Ett bra tag in på min första lchf -viktresa hittade jag detta underbara microbröd.
- Smält 25g smör i en djuptallrik i micron
- Tillsätt ett ägg
- Rör ner drygt 1msk kokosmjöl (tills det blir som en deg)
- Tillsätt lite salt om så önskas
- Värm i micron i drygt 1 minut
- Ta ut (akta den skitvarma tallriken) och vänd den uppochner
- Låt svalna och pryd med önskat pålägg
Denna har en touch av kokos men mig gör det inget då jag fullständigt älskar kokos!
Låter intressant, men om man inte har micro, vad tror du om grader o minuter i vanlig ugn?
Oj, det var en väldans bra fråga som jag tyvärr inte har något bra svar på . Men testar du så får du gärna säga hur det gick Barbro ?
Låter gott, ska testa det imorgonbitti ?
Gör det, berätta gärna vad du tyckte ?
Låter väldigt gott. Går det att byta ut mot mandelmjöl?
I inlägget efter finns en beskrivning om hur man ska kunna byta ut de olika mjölen. Dock är jag allergisk mot mandel så här inte testat.