Header Image

Livet som Nettan

Jag, en brud från Norrland född -88 som går min egen väg i livet. Bor för tillfället i Sundsvall med fästmannen och sambon Daniel. Tillsammans har vi sonen Fabian, född 1:a juli -15 och två katter. Jag är mammaledig och deltidsarbetande som försöker ta mig tillbaka till arbetslivet, sakta men säkert. Jag har efter en tids övervikt börjat med LCHF, som första gången 2014 hjälpte mig att gå ner 25 kg. Nu efter graviditeten är jag tillbaka på spåret igen och har tappat ca 45 kg. LCHF har verkligen hjälpt mig att få mer energi och må bättre i mig själv. Jag skriver om min vardag, om bebis, lite mat och viktinspiration och även lite utflykter, musik och konserter. Jag välkomnar Dig att följa med, i en del av mitt liv - Enjoy Your Life and Make Every Day Count!

Microbröd, färskt bröd varje morgon

Publicerad,

Ett tag gjorde jag färskt bröd varje morgon. 

Och för någon dag sedan gjorde jag det igen. Microbröd ger dig färskt bröd varje morgon och det tar endast ca 3 minuter. Jag hade glömt hur gott det är med en mjuk smörgås med rejält med smör, rökt skinka och kokt, skivat ägg.

Oh my god! Jag har alltid varit ett mack-monster. Jag skulle kunna leva på enbart smörgåsar utan problem. Dock försvann det problemet rätt kvickt då jag började med lchf. Från början sökte jag inte ens substitut. Jag finner det som enklare att bli av med suget efter något genom att helt enkelt äta något helt annat eller äta ingenting alls.

Ett bra tag in på min första lchf -viktresa hittade jag detta underbara microbröd.

  • Smält 25g smör i en djuptallrik i micron
  • Tillsätt ett ägg
  • Rör ner drygt 1msk kokosmjöl (tills det blir som en deg)
  • Tillsätt lite salt om så önskas
  • Värm i micron i drygt 1 minut
  • Ta ut (akta den skitvarma tallriken) och vänd den uppochner
  • Låt svalna och pryd med önskat pålägg

Denna har en touch av kokos men mig gör det inget då jag fullständigt älskar kokos! 

Bilden är knyckt ifrån
Bilden är knyckt ifrån allagodating.se där ni även hittar en annan variant på microbröd 

6 Kommentarer

  1. Låter väldigt gott. Går det att byta ut mot mandelmjöl?

    • I inlägget efter finns en beskrivning om hur man ska kunna byta ut de olika mjölen. Dock är jag allergisk mot mandel så här inte testat.

  2. Låter gott, ska testa det imorgonbitti ?

  3. Låter intressant, men om man inte har micro, vad tror du om grader o minuter i vanlig ugn?

    • Oj, det var en väldans bra fråga som jag tyvärr inte har något bra svar på . Men testar du så får du gärna säga hur det gick Barbro ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *