Ny favorit för hela familjen, även 1,5 åringen!
LCHF Taco -paj/ -gratäng
Du behöver
- Ca 500 gram köttfärs
- Tacokrydda – egengjord efter smak, recept finner du under tidigare inlägg, sök på ”tacokrydda”
- 1 gul lök
- 0,5 paprika
- 1 tomat
- 2 dl passerade tomater
- Ca 5 dl riven ost, jag använde gouda
- 1 crème fraiche paprika/chili
- 1 crème fraiche naturell
- Smör att steka i
Blanda 4 dl av den skrivna osten i en bunke med de båda crème fraiche. Hacka tomat, lök & paprika.
Stek löken i rikligt med smör, tillsätt paprika och fräs en stund innan du lägger i köttfärsen.
Rör omkring, tillsätt sedan kryddor.
När färsen har brynts slänger du i de passerade tomaterna, kokar upp och lägger det i en ugnssäker form. Kletar försiktigt över ost- och crème fraiche blandningen och strör sedan över det sista av den rivna osten. Lägger den skivade Tomaten på toppen (kan lätt uteslutas)
Vi hade tomat över halva eftersom jag är allergisk (plus, inte tycker om).
225 grader i ca 30 minuter, tills den fått färg
Serveras gärna med en fräsch sallad. Orginalrecepten äter detta med nacho-chips men då blir det inte lchf!
För jävla gott! Görs lätt om igen!