De flesta som äter LCHF har som självklarhet att ägg ingår i vår kost.
Att det är gott är endast en av sammanlagt åtta fördelar som jag numera har fått nys om.
1. Skelettet blir starkare.
Ägg innehåller kalcium – vilket gör dina ben starkare och hjälper till att förhindra benskörhet. De innehåller också D-Vitamin som reglerar kalkbalansen i skelett och tänder.
2. Du får bättre hår, hud och naglar.
B-vitamin och omega 3-fettsyror i ägg hjälper dig att få bättre hår, hud och naglar.
3. Det är lättare att bygga muskler.
Det är känt att ägg innehåller massor av protein, som behövs för att bygga muskler.
4. Hjärnan utvecklas.
Ämnet kolin finns i ägg och är bra för hjärnans tillväxt och utveckling. Det förbättrar gallblåsans, binjurarnas, könskörtlarnas och hjärtats funktion, samt minnet.
5. Du får i dig en hel del vitaminer och mineraler.
De flesta av alla antioxidanter , vitaminer och mineraler finns i ägg. Vitamin E, folsyra och selen till exempel.
4. Det är bra för ögonen.
Antioxidanterna lutein och zeacanthin finns i ägg och de skyddar ögonen och minskar även risken för grå starr.
7. Det är lättare att behålla vikten.
Ägg ger en bra mättnadskänsla och det i sin tur gör att du inte småäter så mycket.
Denna fina artikel hittade jag här