Det finns många hälsoaspekter med att äta broccoli, och sedan tidigare är det känt att supergrönsaken har effekt mot både cancer och inflammationssjukdomar. Och nu finns det finns fler skäl att få i sig den korsblommiga grönsaken.
En ny svensk studie har kommit fram till att broccoli kan sänka blodsockernivåerna hos diabetessjuka, skriver tidningen Land. Studien är framtagen av Sahlgrenska akademin i Göteborg och medicinska fakulteten vid Lunds universitet.
– Mycket talar för att det här kan bli ett värdefullt tillägg till existerande läkemedel, säger Anders Rosengren, docent i metabol fysiologi vid Göteborgs universitet, till Land.
Under flera år fick patienter äta broccoliextrakt med höga halter av antioxidanten sulforafan. Det visade sig att sulforafan, som tidigare studerats för behandling av cancer och inflammationssjukdomar, även är verksam mot diabetes.
Källa: Land”
Bästa artikeln för dagen från Må Bra!
Vi, eller iaf jag äter fruktansvärt mycket broccoli. Minst tre gånger i veckan. För Fabian blir det ca 1 och Danne äter lite ibland. Men efter denna artikel kommer vi inte att dra ner på broccoliförtäringen i den här familjen iaf.
LÄNGE LEVE BROCCOLIN!