Jag är, och har alltid varit en pizzaälskare! Så jag håller ständigt utkik efter nya recept och ikväll testade jag detta – modifierat efter smak.
Du behöver:
- 6 st ägg
- En massa riven ost (skulle uppskatta att jag rev ner en kub på ca 400 gram)
- Peppar
- Oregano
- Timjan
- Vitlökspulver
- Finkrossade tomater
- Lite olja
Sätt ugnen på 250 grader.
Knäck 6 ägg och blanda ner det mesta av osten, resterna sparas till toppingen. Krydda och blanda noga.
Lägg bakplåtspapper på en stor plåt med lite kant (ifall det rinner iväg innan det hunnit stelnat. Min plåt slog sig i ugnen och blev ruskigt skev så är mäkta glad över det beslutet!) Lägg ut kletet och fördela jämt.
Grädda i minst 10 minuter, tills det fått fin färg!
Medan du väntar gör du tomatsås. Jag tog lite finkrossade tomater, en skvätt olja, peppar, vitlök, chilipeppar. Rör under uppvärmning.
När botten är klar smetar du på såsen och resterande osten samt egen önskad topping.
In i ugnen en sväng igen tills osten har smält.
Serveras med den godaste vitlökssåsen som du hittar här
Den varianten har vi inte kört! Vi har just nu fastnat på färskostpizza 😉
Så enkel och god! Skönt att det finns så många olika recept Nilma ?