Nu står maten i ugnen och blir färdig medan bebis sover.
Det såg verkligen supergott ut! Förutom att jag tyckte det blev lite lite stanning. Danne trodde det skulle bli bra ändå så vi körde efter receptet på den fronten annars tog vi lite av vad vi hade:
- Ca 800g kassler
- 3 paket bacon
- 1 paprika
- 1 lök
- 4 klyftor vitlök (eller en ’liten’ hel)
- Ca tio små buketter broccoli (som du inte steker! Bara tinar)
Skär och hacka allt i önskvärda bitar, och stek ihop, pressa ner vitlöken. Låt fräsa tills vattnet är borta.
Gör under tiden stanningen som består av
- 3 stora (kanske blir bättre då, då våra var väldigt små) ägg
- 3dl grädde
- 3,5dl riven ost
De kryddor du önskar, men jag tog
- Paprikapulver
- Pepparmix
- Grillkrydda (från Junikryddor)
Smöra en ugnssäker form, tillsätt broccolin i pannan, blanda runt och lägg allt i formen, häll sedan över stanningen. Jag toppade med lite timjan.
In i ugnen på 200℃ i ca 30min eller tills den satt sig.
Hoppas det skall smaka!